РОЗРОБКА ХМАРНОГО СЕРВІСУ ДЛЯ ОРГАНІЗАЦІЇ БУФЕРУ ОБМІНУ

Автор(и)

  • Гєрман Пелех Волинський національний університет імені Лесі Українки
  • Леся Булатецька Волинський національний університет імені Лесі Українки https://orcid.org/0000-0002-7202-826X

Ключові слова:

хмарний сервіс, вебдодаток, буфер обміну, drag and drop, інформаційні технології

Анотація

У роботі проаналізовано ряд застосунків, які за своїм функціоналом найбільш схожі на хмарний буфер обміну: Crococlip, Copy 2 Online та Online Clipboard. На основі цього аналізу було визначено вимоги до програмного продукту, головним призначенням якого є обмін файлами та даними. Реалізовано прототип хмарного буферу обміну із використанням інтерфейсів взаємодії файлової системи та буферу обміну комп’ютера із браузером. Розглянуто особливості програмування компонентів програми, спосіб збереження даних та конфігурація вебсервера. Описано тестування кінцевого продукту. Зазначено елементи, що впливають на користувацький досвід та потребують доопрацювання. Хмарний буфер обміну протестовано на реальному хостингу для студентських розробок кафедри комп’ютерних наук та кібербезпеки. Розроблений продукт пропонує можливість передачі даних буферу обміну та файлів між пристроями з доступом до Інтернету. API розробки може бути використаний окремо. У порівнянні із аналогами, продукт дозволяє обмін без авторизації та встановлення додаткового програмного забезпечення, надає можливість завантаження не лише тексту, а і файлів та дозволяє використовувати перетягування і копіювання. Складність коду комірки, а отже і рівень захищеності визначається користувачем.

Посилання

crococlip | Online Clipboard. crococlip | Online Clipboard. URL: https://www.crococlip.com/.

Copy 2 Online. Slashdot. URL: https://slashdot.org/software/p/Copy-2-Online/.

Online Clipboard. GGAMES.MOBI. URL: https://online-clipboard.online/online-clipboard/.

Angular. Angular. URL: https://angular.io/docs.

Базові поняття .Net: Конспект лекцій. / укладачі: В. В. Булатецький, Л. В. Булатецька; ВНУ ім. Лесі Українки. Луцьк : ВНУ ім. Лесі Українки, 2022. – 37 с. URІ : https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/21666

What is ASP.NET? | .NET. Microsoft. URL: https://dotnet.microsoft.com/en-us/learn/aspnet/what-is-aspnet .

Team M. D. MongoDB Documentation. MongoDB: The Developer Data Platform | MongoDB. URL: https://www.mongodb.com/docs/ .

Docker Compose overview. Docker Documentation. URL: https://docs.docker.com/compose/.

##submission.downloads##

Опубліковано

08.03.2024

Як цитувати

[1]
Пелех, Г. і Булатецька, Л. 2024. РОЗРОБКА ХМАРНОГО СЕРВІСУ ДЛЯ ОРГАНІЗАЦІЇ БУФЕРУ ОБМІНУ . Прикладні проблеми комп’ютерних наук, безпеки та математики. 2 (Бер 2024), 59–69.