ДЕМОНСТРАЦІЯ ПОПУЛЯРНОГО ІГРОВОГО ЖАНРУ SANDBOX МОВОЮ ПРОГРАМУВАННЯ С# У СЕРЕДОВИЩІ UNITY

Автор(и)

Ключові слова:

мова програмування С#, жанр гри SandBox, персонаж, згенерований світ, анімація

Анотація

В роботі описана реалізація гри популярного жанру SandBox. У грі реалізовано відкритий та випадково згенерований світ, де головне завдання гравця – вивчати світ, наповнений різноманітними агресивними створіннями ночі. Більшість з цих створінь бояться світла, тому достатньо перебувати у радіусі факелу, або іншого джерела світла, аби від них захиститись, але з часом з’являться створіння, які змусять гравця тікати, або ж побудувати дім та переживати ніч там. При цьому, для досягнення мети, гравець повинен добувати ресурси з навколишнього середовища та використовувати систему виготовлення предметів. На створення та задумку проекту вплинули такі ігри як «Terraria» та «Darkwood». Представлена гра розроблялася у середовищі Unity Engine, з використанням мови програмування C#. Важливим елементом розробки є анімації, які створені для всіх дій персонажа. В грі розроблені та реалізовані основні механіки: переміщення персонажа по світу, який був згенерований випадково, надано можливість збирати ресурси та зберігати їх у себе в інвентарі, будувати споруди. Планується розробити певний функціонал та покращити систему генерації світу, випадкову генерацію тайлів та структур, покращити  анімації та інтерфейс для користувача.

Посилання

Godlike - Terraria – незабутня класика. https://godlike.host. URL: https://godlike.host/ua/terraria-pesochnaya-klassika/ (дата звернення: 31.03.2023)

Welcome to Darkwood. Welcome to Darkwood. URL: https://www.darkwoodgame.com/ (date of access: 31.03.2023)

Dealessandri M. What is the best game engine: is Unity right for you?. GamesIndustry.biz. URL: https://www.gamesindustry.biz/articles/2020-01-16-what-is-the-best-game-engine-is-unity-the-right-game-engine-for-you (date of access: 31.03.2023)

Duffy S. Introduction to the New Unity 2D Tilemap System. kodeco.com. URL: https://www.kodeco.com/23-introduction-to-the-new-unity-2d-tilemap-system (date of access: 31.03.2023)

Lighting in the Universal Render Pipeline | Universal RP | 7.2.1. Unity - Manual: Unity User Manual 2021.3 (LTS). URL: https://docs.unity3d.com/Packages/com.unity.render-pipelines.universal@7.2/manual/lighting.html (date of access: 31.03.2023)

State Machine Basics - Unity Manual. Unity - Manual: Unity User Manual 2021.3 (LTS). URL: https://docs.unity3d.com/ru/2019.4/Manual/StateMachineBasics.html (date of access: 31.03.2023)

##submission.downloads##

Опубліковано

22.05.2023

Як цитувати

[1]
Глинчук, Л. і Дьячек, Д.В. 2023. ДЕМОНСТРАЦІЯ ПОПУЛЯРНОГО ІГРОВОГО ЖАНРУ SANDBOX МОВОЮ ПРОГРАМУВАННЯ С# У СЕРЕДОВИЩІ UNITY. Прикладні проблеми комп’ютерних наук, безпеки та математики. 1 (Трав 2023), 42–51.